
שאלות ותשובות
איך מאבחנים ברפואה הסינית?
בפגישת האבחון מבררים לעומק את הסיבה שלשמה הגיע המטופל. בין היתר, שואלים שאלות רבות שקשורות לעולם המונחים של הרפואה הסינית (כמו:העדפה למזונות מסוימים, הרגלי אורח חיים, מצב נפשי, ביטויי המחלה במהלך היממה ועוד) וזאת כדי להבין היטב את מנגנון המחלה. בנוסף בודקים את הדופק והלשון, שהם מדדי האבחנה החשובים ביותר ברפואה הסינית. בעזרתם אפשר לאתר את שורש הבעיה ולטפל בה – מיד לאחר שיטופלו ענפיה (כלומר תסמיני המחלה).
הדופק – על פי הרפואה הסינית, יש 28 סוגים שונים של דופק, והם נמדדים בשש עמדות שונות בשורש כף היד. כל עמדה מייצגת איבר אחר, והן מציירות תמונת מצב רחבה של איברי הגוף. למשל, אפשר לדעת אם איבר "נחלש" או שמא הוא בפעילות יתר, ולכן הוא פוגע בעצמו או באברים אחרים.
הלשון – הלשון מחולקת לכמה חלקים, וכל אחד מהם מייצג איבר אחר בגוף. באבחון בודקים את צבע הלשון, את צורתה ואת מרקמה.
התשאול המעמיק, מדידת הדופק ובדיקת הלשון מרכיבים יחד אבחנה מדויקת שלפיה אפשר לטוות תכנית טיפולית הולמת.
איך מתבצע הטיפול?
בפגישה הראשונה מאבחנים את הבעיה. לאחר מכן מתחילים את הטיפול הראשון בסדרת הטיפולים, ומשכו כשעה. הדיקור נעשה במחטים דקות המוחדרות לנקודות שונות בגוף. המטופל שוכב כשהמחטים בגופו כעשרים-ארבעים דקות. לאחר מכן מוצאות המחטים ונפנים להשתמש באחד הכלים הטיפוליים הנוספים (קינזיו טייפינג, כוסות רוח, טווינה) לפי הצורך.
האם הדיקור הסיני כואב?
דיקור אינו כואב. בעת החדרת המחט או לאחר מכן ייתכנו עקצוץ, משיכה, נימול, זרם קל, חום מקומי. כל תחושות האי-נעימות האלה אינן מזיקות ולרוב אף חיוניות להשגת האפקט הטיפולי.
האם הדיקור הסיני מסוכן?
אם מטופלים אצל מטפל מוסמך, לא צפויה סכנה בדיקור. לא ידוע על תופעות לוואי חריגות. יש מטופלים המדווחים על תחושה של ריחוף או עייפות לאחר טיפול בדיקור. לעתים נדירות עלול הדיקור לגרום לשטף דם מקומי ולמעט כאב, אך אלה עוברים בתוך ימים ספורים.
כמה טיפולים אצטרך?
אי אפשר לקבוע מראש כמה טיפולים נדרשים. מניסיוני נוכחתי שמספר הטיפולים משתנה ממטופל למטופל. כל בן אדם עובר תהליך החלמה בקצב אישי השונה מזה של בן אדם אחר – גם אם הבעיה היא דומה בשני המקרים. בפגישת האבחון אפשר להעריך מהו מספר הטיפולים האפקטיבי המינימלי, בהתחשב, כמובן בקריטריונים כגון גיל המטופל, סוג הבעיה משך הזמן שהמטופל סובל מהבעיה((אם היא כרונית או אקוטית), ומידת השפעתה על חייו.
באיזה תדירות הטיפולים מתבצעים?
גם כאן יש לבחון כל מקרה לגופו. תדירות הטיפולים עשויה לנוע משלוש פעמים בשבוע במצב אקוטי עד לפעם בשבוע במצב כרוני. יש בעיות שמצריכות "תחזוקה" גם לאחר שהסתיימה סדרת הטיפולים, וזאת כדי לשמר את הישגי הטיפול ולמנוע את הישנות הבעיה בעתיד.
האם הטיפולים תמיד מצליחים?
אי אפשר להבטיח הצלחה ודאית כשם שהרופא אינו יכול להבטיח כי הניתוח שערך או התרופה שרשם יעזרו במאת האחוזים. כשם שהשפעתה של תרופה כלשהי עשויה להופיע לאחר זמן, כך יש לגלות סבלנות לתהליך הטיפולי, להבין שאין מדובר במעשה קסם וכי לעתים גם שינוי שאינו מרבי עשוי לשפר מאוד את איכות החיים. יחד עם זאת, אני מבטיחה לעשות כל שביכולתי ובניסיוני כדי להעניק לכל מטופל את הטיפול הטוב ביותר בעבורו.
האם הרפואה הסינית מחליפה את הרפואה המערבית ואת התרופות הקונבנציונליות?
לעתים הרפואה הסינית מספקת פתרון שלם לבעיה רפואית, ובזכותה אפשר להימנע מניתוחים, אנטיביוטיקה, סטרואידים וסוגים אחרים של תרופות כרוניות. יחד עם זאת, אני תמיד מבקשת ממטופליי להתייעץ עם רופא ולא להחליט על דעת עצמם להפסיק טיפול תרופתי או כל טיפול רפואי אחר שהומלץ להם. אני מאמינה שהטיפול המשולב הוא שייתן למטופל את המענה הרפואי הטוב ביותר.