"כי האדם עץ השדה..."

על פי הרפואה הסינית, בכל הנוגע להתפתחות המחלות שבגוף האדם, הגוף משול לעץ. הרפואה הסינית מבחינה בין השורש של העץ, שהוא המקור שממנו נובעת המחלה, לבין הענפים של העץ, שהם התסמינים של המחלה המופיעים באזורים השונים בגוף, או בשפה הרפואית – הסימפטומים של המחלה.
לכן, המטרה העיקרית של הטיפולים על פי הרפואה הסינית איננה טיפול בלעדי בסימפטומים, אלא מציאת השורש של הבעיה וטיפול בו. כך, על ידי פתרון של הבעיה העיקרית, כל אותם סימפטומים ייעלמו מאליהם.
לדוגמה, אדם שסובל ממיגרנות באופן כרוני ופונה לטיפול ברפואה הקונבנציונאלית, יטופל בעזרת כדורים לשיכוך כאבים באופן קבוע. כדורים אלה אמנם יסייעו לו לזמן מה, אך לאחר שההשפעה שלהם תפוג, הכאבים שלו יחזרו. הטיפול הקונבנציונלי אולי גודע את הענף, אך השורש הנגוע מצמיח תחתיו ענף חדש, וחוזר חלילה. ברפואה הסינית יבינו קודם כל מה גורם לאותן מיגרנות. זה יכול להיות לחץ נפשי קשה, חרדות, אורח חיים לא בריא ועוד גורמים רבים אפשריים. ברגע שמבינים מהו המקור – השורש – קל לטפל בו, וכך לפטור את האדם מהמיגרנות לתמיד, ללא כדורים ותרופות.
מקורות שמים דגש על ריפוי המחלה מהשורש:
כאשר מטופלים מגיעים אל הקליניקה, הם עצמם אינם יודעים להגדיר את השורש של הבעיה. ברוב המקרים הם יתלוננו על הסימפטומים. הם יכולים להגיע עם תלונות על כאבי ראש חוזרים, על חולשה כללית בגוף, על סחרחורות או על מגוון רחב של סימפטומים אחרים, והעבודה של המטפל היא קודם כל להבין את המקור של הבעיות הללו, ובו הוא יטפל.
חשוב לציין כי בשלב הראשון, עד למציאת המקור של הבעיה, ייתכן שיבוצע טיפול גם בסימפטומים עצמם באמצעות רפואה משלימה, טיפול שיסייע בהפחתה של כאבים, בחיזוק הגוף ועוד, יחד עם איתור שורש הבעיה וטיפול בו. בצורה הזו לא רק מטפלים בבעיה באופן מידי, אלא גם מונעים הישנות של המחלה בעתיד.